Kolorowy pieprz to idealny dodatek do solonego śledzia
Kawałki solonych filetów ze śledzia atlantyckiego bez skóry z kolorowym pieprzem w oleju rzepakowym. Składniki: filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry solone, krojone 50% [filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, cytryniany sodu, octany sodu, kwas cytrynowy; cukier, maltodekstryna, glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; przeciwutleniacz: askorbinian sodu; stabilizator: kwas jabłkowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu], olej rzepakowy 39%, cebula marynowana (cebula, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas winowy, kwas jabłkowy; przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy), pieprz kolorowy w zmiennych proporcjach 1% (czarny, zielony, czerwony), ekstrakt pieprzu. Produkt może zawierać: jaja, gorczycę, soję, seler, mleko i gluten.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1474kJ/357 kcal |
Tłuszcz | 35 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,2 g |
Węglowodany | 3,0 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Białko | 6,4 g |
Sól | 3,4 g |