Kolorowy pieprz to idealny dodatek do solonego śledzia
Kawałki solonych filetów ze śledzia atlantyckiego bez skóry 55% z cebulą marynowaną 15%, kolorowym pieprzem 1% w oleju rzepakowym 29%. Składniki: filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz kolorowy w zmiennych proporcjach (czarny, zielony, czerwony), regulatory kwasowości: kwas octowy, cytryniany sodu, octany sodu, kwas cytrynowy, kwas winowy; cukier, maltodekstryna, glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; przeciwutleniacze: askorbinian sodu, kwas askorbinowy; stabilizator: kwas jabłkowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu; ekstrakt pieprzu. Produkt może zawierać: jaja, gorczycę, soję, seler, mleko i gluten (z pszenicy i owsa).
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1474kJ/357 kcal |
Tłuszcz | 35 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,2 g |
Węglowodany | 3,0 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Białko | 6,4 g |
Sól | 3,4 g |