Propozycja pasty, dla wszystkich lubiących rybne smaki.
Pasta makrelowa aromatyzowana dymem wędzarniczym. Składniki: margaryna [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy), woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny; substancja konserwująca: kwas sorbowy; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat, barwnik: annato], makrela wędzona 25% [makrela (Scomber scombrus), sól], woda, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy, panier wewnętrzny (mąka pszenna, sól, drożdże), sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, lakton kwasu glukonowego, mleczan wapnia, kwas jabłkowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, ocet winny, przyprawy), odtłuszczone mleko w proszku, skrobia modyfikowana, substancja zagęszczająca: guma guar; glukoza, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; aromat papryki, aromat dymu wędzarniczego. Produkt może zawierać: seler, soję i jaja.
Wartość odżywcza w 100 g produktu : | |
Wartość energetyczna | 1671 kJ/405 kcal |
Tłuszcz | 40 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 13 g |
Węglowodany | 4,0 g |
W tym cukry | 0,2 g |
Białko | 5,8 g |
Sól | 2,0 g |