Logo Seko
Wróć do listy

Pasta tuńczykowa

Propozycja pasty, dla wszystkich lubiących rybne smaki.

Pasta tuńczykowa. Zawiera cukier i substancje słodzące. Składniki: olej rzepakowy, tuńczyk (Euthynnus [katsuwonus] pelamis) 25%, ogórek konserwowy (ogórek, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, aromat naturalny, ekstrakt kopru), woda, cukier, płatki ziemniaczane, koncentrat pomidorowy, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, ocet winny, przyprawy), sól, ocet spirytusowy, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, mleczan wapnia, lakton kwasu glukonowego, kwas jabłkowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; żółtko jaja w proszku, substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; aromat papryki. Produkt może zawierać seler, soję, gluten i mleko.

Wartość odżywcza w 100 g produktu :
Wartość energetyczna 1469 kJ/356 kcal
Tłuszcz 34 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,4 g
Węglowodany 7,7 g
W tym cukry 5,8 g
Białko 5,3 g
Sól 2,0 g