Śledzia można jeść na wiele sposobów, tym razem połączyliśmy go z sosem warzywno- pomidorowym.
Marynowane filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry 26%, krojone, w sosie warzywno-pomidorowym 74%. Zawiera cukier i substancję słodzącą.Składniki: woda, filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), warzywa konserwowe 15% [ogórek, papryka, marchew (woda, ocet spirytusowy, sól, cukier, aromat naturalny, ekstrakt kopru)], cebula marynowana 12% (cebula, woda, regulator kwasowości: kwas octowy; sól, przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, kwas cytrynowy; substancja słodząca: sacharyny), koncentrat pomidorowy 8%, cukier, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, mleczan wapnia, lakton kwasu glukonowego, kwas jabłkowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; przyprawy, suszone płatki chili, substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; substancja słodząca: sacharyny; aromaty. Produkt może zawierać: jaja, gorczycę, soję, mleko, seler i gluten (z pszenicy i owsa).
Wartość odżywcza w 100 g produktu : | |
Wartość energetyczna | 350 kJ/83 kcal |
Tłuszcz | 2,2 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 11 g |
W tym cukry | 8,4 g |
Białko | 4,7 g |
Sól | 2,2 g |