Śledź w sosie koperkowym. Wystarczy dodać ziemniaki i obiad gotowy!
Marynowane filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry w sosie koperkowym.Składniki: sos koperkowy 51% [olej rzepakowy, woda, śmietanka, cukier, żółtko jaja w proszku, ocet spirytusowy, sos jogurtowy (jogurt, skrobia modyfikowana, stabilizator: pektyny), sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; koper suszony 0,2%, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; aromat gorczycy], marynowane filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry 36% [filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), woda, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas octowy], cebula marynowana (cebula, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas jabłkowy, kwas winowy; przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy), ogórek konserwowy (ogórek, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, ekstrakt kopru), jabłko konserwowe (jabłko, woda, cukier, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy). Produkt może zawierać: seler, soję i gluten (z pszenicy i owsa).
Wartość odżywcza w 100 g produktu : | |
Wartość energetyczna | 1310 kJ/317 kcal |
Tłuszcz | 30 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,7 g |
Węglowodany | 6,5 g |
W tym cukry | 6,0 g |
Białko | 4,9 g |
Sól | 1,5 g |