Śledzia można jeść z różnymi dodatkami. Z kukurydzą smakuje doskonale.
Sałatka śledziowa z kukurydzą. Zawiera cukry i substancje słodzące.Składniki: ziemniaki gotowane 25%, olej rzepakowy, filety śledziowe marynowane bez skóry, krojone 15%, marchew gotowana 15%, kukurydza konserwowa 8%, woda, seler gotowany 5%, cukier, ogórki konserwowe 4%, sól, ocet spirytusowy, gorczyca, żółtko jaja, ocet winny, przyprawy, regulatory kwasowości: octany sodu, kwas mlekowy, kwas octowy, kwas cytrynowy; maltodekstryna, glukoza, syrop glukozowy, substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; aromaty, ekstrakty przypraw. Produkt może zawierać: soję, mleko, skorupiaki i gluten (z pszenicy i owsa)
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 952 kJ/230 kcal |
Tłuszcz | 19 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,7 g |
Węglowodany | 11 g |
W tym cukry | 5,6 g |
Białko | 3,3 g |
Sól | 1,7 g |