Logo Seko
Wróć do listy

Sałatka meksykańska ze śledziem i czerwoną fasolą

150 g3000 g

Połączenie kawałków marynowanego śledzia z warzywami z przewagą fasoli - to jest przepis na ostrą sałatkę meksykańską.

Sałatka śledziowa z fasolą . Zawiera cukry i substancje słodzące. Składniki: woda, filety śledziowe marynowane bez skóry, krojone 15%, marchew gotowana 15%, cebula marynowana 8%, koncentrat pomidorowy, ogórki konserwowe 6%, papryka konserwowa 6%, cukier, fasola czerwona gotowana 5%, sól, przyprawy, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, lakton kwasu glukonowego, mleczan wapnia, kwas jabłkowy; maltodekstryna, glukoza, syrop glukozowy, substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; aromaty, ekstrakty przypraw, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa. Produkt może zawierać: soję, mleko, seler, jaja,gorczycę, skorupiaki i gluten (z pszenicy i owsa)

Wartość odżywcza w 100 g produktu :
Wartość energetyczna 352 kJ/84 kcal
Tłuszcz 2,1 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
Węglowodany 12 g
W tym cukry 8,9 g
Białko 3,2 g
Sól 1,8 g