Połączenie kawałków marynowanego śledzia z warzywami z przewagą fasoli - to jest przepis na ostrą sałatkę meksykańską.
Sałatka śledziowa z fasolą . Zawiera cukry i substancje słodzące. Składniki: woda, filety śledziowe marynowane bez skóry, krojone 15%, marchew gotowana 15%, cebula marynowana 8%, koncentrat pomidorowy, ogórki konserwowe 6%, papryka konserwowa 6%, cukier, fasola czerwona gotowana 5%, sól, przyprawy, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, lakton kwasu glukonowego, mleczan wapnia, kwas jabłkowy; maltodekstryna, glukoza, syrop glukozowy, substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; aromaty, ekstrakty przypraw, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa. Produkt może zawierać: soję, mleko, seler, jaja,gorczycę, skorupiaki i gluten (z pszenicy i owsa)
Wartość odżywcza w 100 g produktu : | |
Wartość energetyczna | 352 kJ/84 kcal |
Tłuszcz | 2,1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 12 g |
W tym cukry | 8,9 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 1,8 g |