Połączenie marynowanego ślezdzia i grzybów - to idealna propozycja dla smakoszy.
Marynowane filety ze śledzia atlantyckiego lub bałtyckiego 54,5% z cebulą soloną 16%, koncentratem pomidorowym 0,7%, grzybami suszonymi 0,3% i olejem rzepakowym 11,8%.
Składniki: filety z A – śledzia atlantyckiego (Clupea harengus) lub B – śledzia bałtyckiego (Clupea harengus membras) – patrz nadruk przy numerze partii; cebula, olej rzepakowy, woda, cukier, ocet spirytusowy, koncentrat pomidorowy, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy; grzyby suszone, przyprawy (zawierają gorczycę), ekstrakt drożdżowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; aromaty.
Marynowane filety śledziowe pochodzą z UE.
Produkt może zawierać: skorupiaki, jaja, soję, mleko, seler i gluten (z pszenicy i owsa).
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 795kJ/191 kcal |
Tłuszcz | 13 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g |
Węglowodany | 7,7 g |
w tym cukry | 5,9 g |
Białko | 9,5 g |
Sól | 2,1 g |