Marynowane kawałki śledzia z farszem pomidorowo-cebulowym, receptura prosto z Kaszub.
Marynowane filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry, zawijane z cebulą i z koncentratem pomidorowym w oleju rzepakowym. Zawiera cukier i substancję słodzącą. Składniki: filety ze śledzia atlantyckiego marynowane bez skóry 47% [filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), woda, sól, regulator kwasowości: kwas octowy; substancja słodząca: sacharyny; aromat], cebula solona 29% (cebula, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu), olej rzepakowy 17%, koncentrat pomidorowy 4%, cukier, regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, mleczan wapnia, lakton kwasu glukonowego; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; aromat papryki. Produkt może zawierać: jaja, gorczycę, soję, mleko, seler i gluten (z pszenicy i owsa).
Wartość odżywcza w 100 g produktu : | |
Wartość energetyczna | 995 kJ/240 kcal |
Tłuszcz | 20 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g |
Węglowodany | 6,0 g |
W tym cukry | 4,9 g |
Białko | 7,9 g |
Sól | 1,9 g |