Marynowane kawałki śledzia z farszem pomidorowo-cebulowym, receptura prosto z Kaszub.
Marynowane filety ze śledzia bałtyckiego ze skórą 54,5% zwijane z cebulą soloną 18% i z koncentratem pomidorowym 2,5% w oleju rzepakowym 22,5%. Składniki: filety ze śledzia bałtyckiego (Clupea harengus membras), olej rzepakowy, cebula, cukier, koncentrat pomidorowy, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy, mleczan wapnia, lakton kwasu glukonowego; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; aromat papryki. Produkt może zawierać: jaja, gorczycę, soję, mleko, seler i gluten (z pszenicy i owsa).
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1182kJ/285 kcal |
Tłuszcz | 24 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 g |
Węglowodany | 7,6 g |
w tym cukry | 6,9 g |
Białko | 8,8 g |
Sól | 1,5 g |