Idealna propozycja jako dodatek do kanapek lub sałatek.
Filety z makreli ze skórą w oleju rzepakowym. Konserwa rybna sterylizowana. Składniki: filety z makreli ze skórą (Scomber scombrus)* 69%, olej rzepakowy 30%, sól. *Złowione w morzu. Obszar połowu: Północno-Wschodni Atlantyk (FAO 27), podobszar Va, kategoria narzędzia połowowego: włoki, sieci okrążające i podrywki. Produkt może zawierać: seler, gorczycę, soję, jaja, mleko i gluten.
Wartość odżywcza w 100 g produktu/ %RWS* w 100 g produktu (porcja) | ||
Wartość energetyczna | 1815 kJ/440 kcal | 22% |
Tłuszcz | 43 g | 62% |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,2 g | 26% |
Węglowodany | <0,2 g | 0% |
W tym cukry | <0,2 g | 0% |
Białko | 13 g | 25% |
Sól | 0,8 g | 13% |
Witamina B12 | 4,1 ug | 164% |
Kwasy tłuszczowe | 6,2g/100g | |
*RWS Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kj/2000 kcal Opakowanie zawiera 1,7 porcji produktu. |