Idealna propozycja jako dodatek do kanapek.
Szproty w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana. Składniki: szproty odgłowione (Sprattus sprattus)* 62%, sos pomidorowy 38% (woda, koncentrat pomidorowy 30%, cukier, olej rzepakowy, ocet spirytusowy, mąka pszenna, mąka ziemniaczana, sól, cebula suszona, seler suszony, pietruszka suszona, ekstrakt pieprzu, aromaty, cynamon mielony).*Złowione w morzu, obszar połowu: Morze Bałtyckie (FAO 27.IIId), kategoria narzędzia połowowego: włoki. Produkt może zawierać: gorczycę, soję, jaja i mleko.
Wartość odżywcza w 100 g produktu/ %RWS* w 100 g produktu (porcja) | ||
Wartość energetyczna | 653 kJ/156 kcal | 8% |
Tłuszcz | 9,4 g | 13% |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g | 12% |
Węglowodany | 5,3 g | 2% |
W tym cukry | 5,3 g | 6% |
Białko | 12 g | 2% |
Sól | 1,0 g | 17% |
Witamina B12 | 3,8 ug | 152% |
Kwasy tłuszczowe | 3,8 g/ 100 g | |
*RWS Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kj/2000 kcal Opakowanie zawiera 1,7 porcji produktu. |