Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Szpinak ze śledziem i kaparami

Szpinak ze śledziem i kaparami

30-40 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • Filety śledziowe solone a’la matjas w oleju rzepakowym SEKO 200 g
  • 1 duży ugotowany ziemniak
  • 2 spore garście młodego szpinaku
  • 4 suszone pomidorów
  • 2 łyżki kaparów
  • pół szalotki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • odrobina wody
  • sól
  • czarny pieprz

 

Sposób przygotowania:

Filety płuczemy w wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w drobne kawałki.

Ziemniaka kroimy w kostkę, pomidory na paski a szalotkę w cienkie piórka.

Do śledzia dodajemy szpinak, kapary, pomidory, ziemniaka i szalotkę.

Oliwę mieszamy z miodem, musztardą i odrobiną wody, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.

Dressingiem polewamy sałatkę i delikatnie mieszamy

wstecz