Klasyczny smak matjasa, idealny jako dodatek do potraw.
Filety ze śledzia atlantyckiego bez skóry solone a'la matjas 80% w oleju rzepakowym 20%. Składniki: filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus), olej rzepakowy, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, cytryniany sodu, octany sodu, kwas cytrynowy; cukier, maltodekstryna, glukoza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; przeciwutleniacz: askorbinian sodu; stabilizator: kwas jabłkowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu. Produkt może zawierać: jaja, gorczycę, soję, mleko, seler i gluten (z pszenicy i owsa).
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1167kJ/282 kcal |
Tłuszcz | 26 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,0 g |
Węglowodany | 0,5 g |
w tym cukry | 0,4 g |
Białko | 11 g |
Sól | 4,6 g |