Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Śledzik z krewetkami

Śledzik z krewetkami

20-30 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • Śledzik na okrągło solony z kolorowym pieprzem 200 g SEKO
  • 120 g krewetek
  • 80 g majonezu
  • 40 g ketchupu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • gałązki kolendry
  • sól, pieprz do smaku (opcjonalnie)
  • tartaletki wytrawne (3) lub mniejsze babeczki wytrawne (6)

Sposób przygotowania:

Śledzie wyjmujemy z opakowania i drobno kroimy. Przekładamy je do miseczki.

Do śledzi dodajemy majonez, ketchup, krewetki i sok z cytryny – wszystko dokładnie mieszamy.

Gałązki kolendry drobno siekamy i łączymy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą i pieprzem (opcjonalnie).

Przygotowaną masę nakładamy do tartoletek i każdą dekorujemy kolendrą.

wstecz