Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Śledzik w sosie koperkowym na puree z batatów

Śledzik w sosie koperkowym na puree z batatów

10-20 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • Filety śledziowe w sosie koperkowym 250 g SEKO
  • 2 słodkie ziemniaki
  • 1 łyżka masła
  • łyżeczka mielonej czerwonej papryki
  • świeży koperek
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w osolonej wodzie przez ok.15 minut.

Ziemniaki odcedzamy, miksujemy na puree, dodajemy masło, dokładnie mieszamy. Dodajemy przyprawy.

Gotowe puree wykładamy na talerz, na górę nakładamy śledzika w sosie koperkowym i dekorujemy świeżym koperkiem,

wstecz