Pyszne połączenie opiekanej ryby w sosie warzywno-pomidorowym
Smażone kawałki filetów ze srebrzyka w sosie warzywno-pomidorowym.
Składniki: sos warzywno-pomidorowy 57% [woda, marchew marynowana 25% (marchew, woda, ocet spirytusowy, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu), cebula solona 9% (cebula, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu), cukier, koncentrat pomidorowy 6%, seler konserwowy 4% (seler, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, kwas askorbinowy), olej rzepakowy, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy, lakton kwasu glukonowego, mleczan wapnia, kwas jabłkowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; przyprawy (zawierają gorczycę), aromat papryki], smażone kawałki filetów ze srebrzyka 43% [srebrzyk (Argentina silus), mąka pszenna, olej rzepakowy].
Produkt może zawierać ości. Produkt może zawierać: skorupiaki, jaja, soję i mleko.
Wartość odżywcza w 100 g produktu : | |
Wartość energetyczna | 415 kJ/99 kcal |
Tłuszcz | 4,5 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 9,6 g |
W tym cukry | 5,6 g |
Białko | 4,5 g |
Sól | 1,3 g |