Oryginalna receptura prosto z Chojnic, ale znana w całej Polsce opiekany śledź w sosie pomidorowo-warzywnym z pieczarkami i ogórkiem.
Smażone kawałki filetów ze srebrzyka w sosie pomidorowo-warzywnym. Zawiera cukier i substancje słodzące. Składniki: sos pomidorowo-warzywny 57% [woda, cebula solona (cebula, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu), ogórek konserwowy (ogórek, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, aromat naturalny, ekstrakt kopru), papryka konserwowa (papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól), koncentrat pomidorowy 5%, pieczarka pasteryzowana (pieczarka, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), olej rzepakowy, cukier, sól, przyprawy, ocet spirytusowy, regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, mleczan wapnia, lakton kwasu glukonowego; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; skrobia modyfikowana, substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K], kawałki filetów ze srebrzyka smażone 43% [srebrzyk (Argentina silus), mąka pszenna, olej rzepakowy]. Zawartość warzyw 27%. Produkt może zawierać: jaja, gorczycę, soję, mleko i seler.
| Wartość odżywcza w 100 g produktu : | |
| Wartość energetyczna | 444 kJ/107 kcal |
| Tłuszcz | 6,7 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 g |
| Węglowodany | 3,2 g |
| W tym cukry | 1,9 g |
| Białko | 8,2 g |
| Sól | 1,5 g |