Klasyczny smak pasty jajecznej z dużymi kawałkami jajek i szczypiorkiem.
Pasta jajeczna. Składniki: jaja gotowane, konserwowe 44% (jaja, woda, sól, ocet spirytusowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), olej rzepakowy, woda, cukier, musztarda (woda, gorczyca, ocet spirytusowy, cukier, sól, ocet winny, przyprawy), żółtko jaja w proszku, sól, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar; regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; szczypior suszony, substancja konserwująca: sorbinian potasu; barwnik: karoteny; ekstrakt paprykowy. Produkt może zawierać: rybę, soję, mleko, seler i gluten.
Wartość odżywcza w 100 g produktu : | |
Wartość energetyczna | 1327 kJ/321 kcal |
Tłuszcz | 31 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,1 g |
Węglowodany | 6 g |
W tym cukry | 4,9 g |
Białko | 4,8 g |
Sól | 1,7 g |