Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Kanapeczki ze śledzikiem

Kanapeczki ze śledzikiem

10-20 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • Śledzik na okrągło z kolorowym pieprzem 200 g SEKO
  • 1 bagietka
  • 1 opakowanie ulubionego humusu (polecamy humus buraczany lub paprykowy)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 szczypta płatków chili

    Świeże dodatki:
  • 2 rzodkiewki
  • 2 zielone ogórki
  • 1 opakowanie kiełków  (słonecznika, lucerny lub rzodkiewki)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Śledzie odcedzamy z zaprawy i kroimy na mniejsze kawałeczki, polewamy sokiem z cytryny i przyprawiamy chili.
2. Bagietki kroimy ukośnie i podgrzewamy w piekarniku.
3. Rzodkiewki i ogórki kroimy w drobną kostkę.
4. Upieczone kawałki bagietki smarujemy humusem i nakładamy kawałki śledzia.
5. Ozdabiamy odrobiną kiełków i wcześniej pokrojonymi świeżymi warzywami.
6. Kolorowe kanapeczki układamy na talerzu.
7. Całość możemy serwować z kawiorem.

wstecz