Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Jajka z farszem śledziowym

Jajka z farszem śledziowym

20-30 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • Koreczki śledziowe po kaszubsku 220 g SEKO
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • ½ czerwonej papryki
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Śledzika kroimy w drobną kostkę.

Ogórka, paprykę i jedno jajko siekamy. Dodajemy śledzika i natkę pietruszki.

Pozostałe jajka kroimy na pół. Żółtka odkładamy do małej miseczki, a białka na talerz.

Do żółtek dodajemy majonez, dokładnie je rozcieramy i dodajemy śmietanę.

Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem.

Połówki jajek napełniamy farszem.

wstecz