Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Grzanki z kaszubskimi koreczkami

Grzanki z kaszubskimi koreczkami

10-20 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie Koreczków śledziowych po kaszubsku 220 g SEKO
  • 1 półbagietka
  • 1 łyżka oleju z pestek winogron
  • 3 łyżki serka śmietankowego kanapkowego
  • 1/2 szklanki plasterków kolorowych papryk spiczastych
  • 2 łyżki prażonych solonych pestek słonecznika
  • 1 garść listków pietruszki ozdobnej
  • 1 szczypta czerwonego pieprzu

PRZYGOTOWANIE:

1.   Bułkę przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie układamy (stroną rozcięcia) na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem i podpiekamy aż ładnie się zarumieni.

2.   Grzanki pokrywamy serkiem śmietankowym, układamy na nich przekrojone na pół i lekko odsączone na ręczniku papierowym koreczki śledziowe wraz z cebulą. Całość dekorujemy papryką, posypujemy pestkami słonecznika oraz listkami pietruszki.

wstecz