Logo Seko
PolskiAngielski
Wróć do listy

Fish&Chill ryba w sosie po węgiersku z kaszą bulgur

Kompletny posiłek w trzy minuty!

Smażone kawałki filetów ze srebrzyka 25 % w sosie warzywno- pomidorowym 45% z gotowaną kaszą bulgur 30%. Produkt pasteryzowany.

Składniki: sos warzywno-pomidorowy [woda, warzywa 46,5%: cebula, ogórek konserwowy (ogórek, woda, cukier, ocet spirytusowy, sól, aromat naturalny, ekstrakt kopru), papryka konserwowa (papryka, woda, ocet spirytusowy, cukier, sól), pieczarka pasteryzowana (pieczarka, woda, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), koncentrat pomidorowy 5,7%, olej rzepakowy, cukier, sól, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, przyprawy], kasza bulgur gotowana [woda, kasza bulgur (z pszenicy), sól], smażone kawałki filetów ze srebrzyka [srebrzyk (Argentina silus)*, mąka pszenna, olej rzepakowy].

Produkt zawiera ości.

*Złowione w morzu, obszar połowu Północno-Wschodni Atlantyk (FAO 27), podobszary połowu: Morze Norweskie, Wody Islandii, Północno-Zachodnie wybrzeże Szkocji i Irlandii Północnej lub zachód Szkocji, kategoria narzędzia połowowego: włoki.
Produkt może zawierać: skorupiaki, jaja, gorczycę, soję, mleko i seler.

 

Wartość odżywcza w 100 g  produktu:  
Wartość energetyczna 437 kJ/104 kcal
Tłuszcz 3,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 15 g
w tym cukry 4,3 g
Białko 5,8 g
Sól 1,1 g

Kwasy tłuszczowe Omega-3 0,3 g/ 100 g produktu