Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Ziemniaki z twarogiem i śledziem

Ziemniaki z twarogiem i śledziem

10-20 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • 8 średniej wielkości ziemniaków
  • 1 słoik śledzi Beczka śledzi filety z olejem wiejskim 550 g SEKO
  • 1 czerwona cebula
  • czarny pieprz świeżo mielony
  • posiekany szczypiorek lub koperek

Twarożek:

  • 200 g półtłustego twarogu
  • 100 ml śmietany 12%
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki szczypiorku

Sposób przygotowania:

Wyszorowane ziemniaki gotujemy w mundurkach. 

Twaróg, śmietanę, szczypiorek łączymy mieszając, doprawiamy do smaku solą, pieprzem.

Filety śledziowe odsączamy, kroimy w nieduże kawałki

Cebulę obieramy i drobno siekamy

Ziemniaki odcedzamy, układamy na  na talerzach, każdy nacinamy na krzyż, do środka nakładamy łyżkę twarożku, kilka kawałków śledzia, posypujemy cebulą, szczypiorkiem albo koperkiem, doprawiamy pieprzem.

Podajemy od razu po przygotowaniu. 

 

wstecz