Logo Seko

Przepisy

Ziemniaki z twarogiem i śledziem

Ziemniaki z twarogiem i śledziem

10-20 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • 8 średniej wielkości ziemniaków*
  • 1 słoik śledzi Beczka śledzi filety z olejem wiejskim550 g SEKO
  • 1 czerwona cebula
  • czarny pieprz świeżo mielony
  • posiekany szczypiorek lub koperek

Twarożek:

  • 200g półtłustego twarogu
  • 100ml śmietany 12%
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki szczypiorku

Sposób przygotowania:

Ziemniaki dobrze wyszorować i ugotować z mundurkach.

Twaróg, śmietanę, szczypiorek wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem.

Filety śledziowe osączyć, pokroić w nieduże kawałki.

Cebulę obrać i drobno posiekać.

Ziemniaki odcedzić, ułożyć na talerzach, każdy naciąć na krzyż, do środka nałożyć łyżkę twarożku, kilka kawałków śledzia, posypać cebulą, szczypiorkiem albo koperkiem i pieprzem.

Podawać od razu.

Smacznego!

wstecz