Składniki:
Sposób przygotowania:
Pora myjemy, kroimy w piórka.
Masło rozgrzewamy na patelni, następnie wrzucamy pokrojonego pora, delikatnie doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.
Ziemniaki pokrojone w talarki układamy na dnie małych kokilek.
Następnie na ziemniaki wykładamy podduszonego pora.
Śledzie kroimy na mniejsze kawałki, układamy w kokilkach. Do miski wbijamy 1 jajko i dodajemy 100 ml śmietany 30%, świeżo mielony pieprz i odrobinę soli. Całość mieszamy za pomocą widelca. Przelewamy do kokilek.
Odcinamy całą skórkę camemberta. Obrany ser tniemy na paseczki i układamy w kokilkach.
Naczynia wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 190°C na 20-25 minut.
Następnie włączamy w piekarniku opcję grill i czekamy, aż ser się zarumieni.