Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

20-30 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

 

Składniki:

  • Filety śledziowe  solone a'la matjas 200 g SEKO
  • 40 g czerwonej cebuli
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • 1-2 ogórki  korniszone
  • 2-3 marynowane pieczarki
  • 10 g papryczek jalapeño
  • pęczek z natki pietruszki
  • pęczek szczypiorku
  • pieprz
  • dodatkowo do dekoracji jabłuszka kaparowe

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Filety śledziowe, czerwoną cebulę , ogórek korniszony, marynowane pieczarki i papryczkę jalapeño
kroimy w drobną kostkę.
2. Pokrojone składniki umieszczamy w misce, dodajemy musztardę francuską, sarepską, posiekany szczypiorek oraz pietruszkę.
3. Doprawiamy do smaku pieprzem, całość mieszamy. Przed podaniem tatar dekorujemy  jabłuszkami kaparowymi.

wstecz