Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Tatar na okrągło

Tatar na okrągło

20-30 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie Śledzik na okrągło w oleju 200 g SEKO
  • ½  cebuli
  • 3 pieczarki
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 jajko  ugotowane na twardo
  • kolendra
  • 3 kawałki bagietki
  • masło
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:


1. Ogórka, cebule, jajko, pieczarki i śledzia kroimy w bardzo drobna kostkę.

2. Pieczarki smażymy na maśle. Na dno słoika i lub innego naczynia układamy warstwowo jajko, cebule, pieczarki, ogórka i śledzia.

3. Wykładamy na talerz i dodajemy  sporą ilość listków kolendry. Doprawiamy solą i pieprzem.

4. Pokrojoną bagietkę smarujemy masłem i podsmażamy na patelni. Powierzchnie bagietki przecieramy ząbkiem czosnku.

wstecz