Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Śledzik pod puszystą chmurką

Śledzik pod puszystą chmurką

20-30 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis


Składniki:

  • Filety śledziowe solone  a’la Matjas  1200/800 g SEKO
  • puszka słodkiej kukurydzy 400g
  • puszka czerwonej fasoli 400g
  • 4 czerwone cebule
  • czerwona papryka
  • pęczek koperku
  • pęczek pietruszki
  • 3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Śledzie moczymy w wodzie i odstawiamy na pół godziny.

2. W tym czasie do misy wsypujemy odcedzoną z zalewy kukurydzę, czerwoną fasolę.

3. Kroimy w plastry cebulę i paprykę.

4. Następnie kroimy w paski śledzia i dodajemy do pozostałych składników sałatki.

5. Dodajemy posiekany koperek i pietruszkę, solimy i pieprzymy do smaku.

6. Sałatkę odstawiamy na 2 godziny do lodówki.

wstecz