Składniki:
Sposób przygotowania:
Buraka gotujemy, obieramy i kroimy w kostkę, a następnie zalewamy sokiem z aronii.
Chleb opiekamyw tosterze, aż będzie chrupki, a potem ścieramy na tarce wraz z podgrzybkami.
Na rozgrzaną patelnię, wsypujemy cukier i gdy lekko zacznie się to topić dokładamy cebulę pokrojoną w piórka. W momencie, gdy cukier zacznie się karmelizować, dodajemy maliny, drobno posiekaną miętę i sok z limonki. Redukujemy.
Jabłko kroimy w plastry i skrapiamy sokiem z cytryny.
Na talerzu układamy plaster jabłka, na nim kładziemy śledzia, następnie mus malinowy, odrobinę serka i kawior. Kiełki lucerny i ziarna czerwonego pieprzu umieszczamy po bokach jabłka.
Przy brzegu talerza usypujemy mały kopiec z elementów dekoracyjnych, na to nakładamy "łezkę" serka wymieszanego z musztardą rosyjską i płatkami chilli. Na wierzchu również umieszczamy płatki.
Wokół jabłka układamy odsączone kostki z buraka. Na każdą z nich nakładamy odrobinę musu malinowego i mieszanki ziół.