Składniki:
Sposób przygotowania:
Buraka ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Zalać sokiem z aronii.
Chleb włożyć do tostera aby był chrupki, następnie zetrzeć na tarce. Do chleba zetrzeć podgrzybki.
Rozgrzać patelnię, wsypać cukier i gdy lekko zacznie się to topić dodać cebulę pokrojoną w piórka. W momencie gdy cukier zacznie się karmelizować, dodajemy maliny, drobno posiekaną miętę i sok z limonki. Redukujemy.
Jabłko kroimy w plastry i skrapiamy sokiem z cytryny.
Na talerzu układamy plaster jabłka na to śledź, następnie mus malinowy, odrobina serka i kawior. Kiełki lucerny i ziarna czerwonego pieprzu po boku jabłka. Z boku talerza usypujemy mały kopiec z naszej posypki, na to łezka serka wymieszanego z musztardą rosyjską i płatkami chilli. Na wierzch również płatki.
Wykładamy odsączone kostki z buraka- na to odrobina musu malinowego i mieszanka ziół.
Smacznego.