Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Śledzie pod jajeczną pierzynką

Śledzie pod jajeczną pierzynką

20-30 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • Filety śledziowe solone a’la Matjas 250 g SEKO
  • 4 jajka
  • 2 jajka przepiórcze
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • biały pieprz
  • pęczek szczypiorku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Śledzie kroimy na małe kawałki, następnie układamy w półmisku.
2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy następnie kroimy w dużą kostkę.
3. Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy solą i pieprzem, następnie wszystko mieszamy.
4. Masę wykładamy na śledzie i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
5. Na wierzchu układamy połówki jajek przepiórczych.

wstecz