Opiekana tuszka ze śledzia w zalewie octowej. Idelana propozycja na kolację lub obiad.
Tuszka śledziowa smażona w zalewie octowej. Zawiera cukier i substancje słodzące.
Składniki: zalewa octowa 58,75% (woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, cukier palony, regulator kwasowości: kwas mlekowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu; substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K; ekstrakt kolendry, aromaty), tuszka śledziowa smażona 40% [A - śledź atlantycki (Clupea harengus) lub B- śledź bałtycki (Clupea harengus membras)- patrz numer partii; mąka pszenna, olej rzepakowy], cebula marynowana (cebula, woda, sól, regulator kwasowości: kwas octowy; przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, pirosiarczyn sodu). Produkt może zawierać ości. Produkt może zawierać: skorupiaki, jaja, gorczycę, soję, mleko i seler.
| Wartość odżywcza w 100 g produktu po odsączeniu zalewy : | |
| Wartość energetyczna | 690 kJ/165 kcal | 
| Tłuszcz | 9,3 g | 
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,4 g | 
| Węglowodany | 4,7 g | 
| W tym cukry | 4,6 g | 
| Białko | 15 g | 
| Sól | 1,7 g |