Logo Seko
PolskiAngielski
Wróć do listy

Śledź opiekany w zalewie octowej

Opiekana tuszka ze śledzia w zalewie octowej. Idelana propozycja na kolację lub obiad. 

Tuszka śledziowa smażona w zalewie octowej. Zawiera cukier i substancje słodzące.

Składniki: zalewa octowa 58,75% (woda, ocet spirytusowy, cukier, sól, cukier palony, regulator kwasowości: kwas mlekowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu; substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K; ekstrakt kolendry, aromaty), tuszka śledziowa smażona 40% [A - śledź atlantycki (Clupea harengus) lub B- śledź bałtycki (Clupea harengus membras)- patrz numer partii;  mąka pszenna, olej rzepakowy], cebula marynowana (cebula, woda, sól, regulator kwasowości: kwas octowy; przeciwutleniacze: kwas cytrynowy, pirosiarczyn sodu). Produkt może zawierać ości. Produkt może zawierać: skorupiaki, jaja, gorczycę, soję, mleko i seler.

Wartość odżywcza w 100 g produktu po odsączeniu zalewy :
Wartość energetyczna 690 kJ/165 kcal
Tłuszcz 9,3 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g
Węglowodany 4,7 g
W tym cukry 4,6 g
Białko 15 g
Sól 1,7 g
  • Bez wzmacniaczy smaku
Zobacz przepisy
z tym produktem