Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Sałatka warstwowa z płatami śledziowymi

Sałatka warstwowa z płatami śledziowymi

10-20 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

SKŁADNIKI:

  • 1-2 sztuki ze słoika Płatów śledziowych opiekanych w zalewie octowej SEKO
  • 1 ugotowany ziemniak
  • 1 łyżeczka roztopionego masła
  •  2 łyżki posiekanego szczypioru
  • 1/2 ugotowanego buraka
  • 1/4 brzoskwini
  • Listki tymianku i oregano
  • Świeżo mielony pieprz kolorowy

PRZYGOTOWANIE:

Ziemniaka rozgniatamy z łyżeczką roztopionego masła oraz 1 łyżką szczypioru, wypełniamy nim dno obręczy kulinarnej i dociskamy popychaczem.

Następnie układamy osuszony, rozgnieciony widelcem płat śledziowy oraz starte na tarce o grubych okach i odciśnięte na gazie wiórki buraka.

Wierzchołek dekorujemy cząstkami brzoskwini, a całość obsypujemy pieprzem i dekorujemy listkami ziół oraz pozostałym szczypiorkiem.

 

Liczba porcji: 1

Czas przygotowywania: 15 min.

wstecz