Logo Seko

Przepisy

Sałatka śledziowa z jajkiem i szparagami

Sałatka śledziowa z jajkiem i szparagami

20-30 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • 1 Beczka śledzi filety SEKO z olejem wiejskim 550 g
  • 200 g szparagów zielonych w zalewie
  • 1 jajko
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 mała cebula

 

Sos:

  • 3 łyżki oliwy
  • kilka kropli soku z cytryny
  • ząbek czosnku
  • szczypta kolendry
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Śledzie i szparagi kroimy na większe kawałki.

Dodajemy drobno pokrojonego ogórka i cebulę i mieszamy.

Jajko gotujemy ok. 6 min. od zagotowania, żeby żółtko było jeszcze trochę płynne, przekrawamy je na pół i układamy na sałatce.

Całość polewamy sosem z oliwy i cytryny z dodatkiem przypraw.

wstecz