Logo Seko

Przepisy

Sałatka śledziowa z ananasem

Sałatka śledziowa z ananasem

10-20 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie - koreczki śledziowe w oleju 220 g SEKO
  • 1/4 ananasa świeżego
  • kukurydza z puszki (małe opakowanie)
  • 2-3 gałązki selera naciowego
  • garść owoców granatu
  • garść orzechów włoskich lub innych
  • 1/4 pęczka kolendry
  • 1/2 szt. limonki
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania (ok. 4 porcji): 

Ananasa przekrój na pół wzdłuż. Wydrąż środek, a wydobyty miąższ pokrój na małą kosteczkę. Wrzuć do miseczki.

Następnie dodaj umytego i pokrojonego na małe kawałki selera naciowego.

Odsącz z zalewy małe opakowanie kukurydzy i dodaj do reszty składników.

Do miseczki włóż, również uprażoną garść orzechów włoskich oraz 3/4 opakowania koreczków śledziowych SEKO.

Dodaj owoce granata, skrop całość sokiem z limonki oraz zalewą pozostałą po śledzikach (do smaku), dodaj posiekane liście kolendry i delikatnie zamieszaj.

Udekoruj koreczkami śledziowymi SEKO, kolendrą oraz owocami granatu.

 

 

wstecz