Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Sałatka śledziowa z ananasem

Sałatka śledziowa z ananasem

10-20 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie - koreczki śledziowe w oleju 220 g SEKO
  • 1/4 ananasa świeżego
  • kukurydza z puszki (małe opakowanie)
  • 2-3 gałązki selera naciowego
  • garść owoców granatu
  • garść orzechów włoskich lub innych
  • 1/4 pęczka kolendry
  • 1/2 szt. limonki
  • pieprz do smaku

Ananasa dzielimy wzdłuż na pół. Wydrążamy środek, a wydobyty miąższ kroimy w drobną kosteczkę. Przekładamy do miseczki.

Następnie dodajemy umyty i pokrojony na małe kawałki selera naciowy. 

Odsącz z zalewy małe opakowanie kukurydzy i dodaj do reszty składników.

Do miseczki władamy również uprażoną garść orzechów włoskich oraz 3/4 opakowania koreczków śledziowych SEKO.

Dodajemy owoce granatu, skrapiamy całość sokiem z limonki oraz zalewą pozostałą po śledzikach (do smaku), dodajemy posiekane liście kolendry i delikatnie mieszamy. 

Dejorujemy pozostałymi koreczkami śledziowymi, kolendrą oraz owocami granatu.

 

 

wstecz