Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Rybka po grecku na plackach ziemniaczanych

Rybka po grecku na plackach ziemniaczanych

30-40 min
Średni
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • 2 opakowania Twoja rybka po grecku 100 g SEKO
  • 3 duże ziemniaki
  • pół łyżki mąki
  • ćwiartka cebuli
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:


Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach do miski. Miskę delikatnie przechylamy i odstawiamy na ok. 5 minut. W międzyczasie odlewamy zbierający się sok.

Dodajemy mąkę, drobno startą cebulę, jajko oraz dwie szczypty soli, mieszamy dokładnie.

Na rozgrzaną patelnię wylewamy olej. Nakładamy porcję masy na patelnię i rozprowadzamy ją na dość cienki placek.

Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor, przewracamy na drugą stronę.

Twoją rybkę podgrzewamy w garnku na małym ogniu, wykładamy na placki.

wstecz