Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Przystawka śledziowa z buraczkiem

Przystawka śledziowa z buraczkiem

40-50 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • ½ opakowania Śledzik na okrągło w oleju wiejskim 200g SEKO
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 jabłko
  • 1 mały czerwony burak
  • 2 łyżki kukurydzy
  • ½ papryki czerwonej
  • ½  cebuli
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 ulubiona bagietka lub wafle ryżowe

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Buraka gotujemy w całości. Obieramy, kroimy w kostkę.
2. Kawałki śledzia odsączamy lekko z oleju.
3. Jabłko, cebulę, ogórka i śledzia kroimy w drobną kostkę.  
4. W dużej misce łączymy wszystkie składniki sałatki razem z majonezem, buraka dodając na końcu.
5. Sałatkę możemy podawać na podpieczonej bagietce lub waflach ryżowych.

wstecz