Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Płaty śledziowe w grillowanym towarzystwie

Płaty śledziowe w grillowanym towarzystwie

10-20 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

SKŁADNIKI:

  • 1 słoik Płatów śledziowych opiekanych w zalewie octowej SEKO
  • 1-2 papryki czerwone
  • 1 awokado
  • sok z cytryny
  • 1 batat
  • 6 plastrów świeżego ananasa
  • olej roślinny
  • sól
  • listki oregano, tymianku
  • płatki mielone chili

PRZYGOTOWANIE:

  1. Plastry batata oraz krążki papryki smarujemy olejem oraz oprószamy solą i opiekamy na rozgrzanej patelni grillowej przez kilka minut z każdej strony, aż zmiękną i pojawią się na nich brązowe paseczki.
  2. Plastry ananasa oraz skropione cytryną kawałki awokado układamy na rozgrzanej, posmarowanej olejem patelni i opiekamy aż do uzyskania brązowych paseczków.
  3. Grillowane warzywa i owoce układamy na talerzach obsypujemy mielonymi płatkami chili, dekorujemy listkami ziół i podajemy z płatami śledziowymi.

Liczba porcji: 3

Czas przygotowywania: 15 min.

wstecz