Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Pikantna makrela

Pikantna makrela

Mini spaghetti cake z Pikantną makrelą
60-75 min
Średni
Zobacz produkt
Drukuj przepis

SKŁADNIKI:

  • 1 słoiczek Pikantnej Makreli SEKO
  • 200 g suchego makaronu spaghetti
  • 1/2 małego mango
  • 1 jajko
  • 100 g tartego sera żółtego
  • 3 łyżki orzechów laskowych
  • sól, świeżo mielony pieprz
  • 1/2 małego mango, orzechy włoskie i rozmaryn do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Mango kroimy w niedużą kostkę.
  3. Orzechy drobno siekamy.
  4. Przestudzony makaron dokładnie łączymy z Pikantną Makrelą, żółtym serem, orzechami, pieprzem oraz rozkłóconym jajkiem. Dodajemy mango i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Całość wykładamy równomiernie do silikonowej formy na duże babeczki i zapiekamy przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (grzanie góra-dół). Podajemy jeszcze ciepłe udekorowane orzechem, cząstką mango i rozmarynem.

Liczba porcji: 6-9 sztuk (w zależności od wielkości formy)

Czas przygotowywania: 20 min.

wstecz