Logo Seko

Przepisy

Neapolitańskie śledzie w awokado

Neapolitańskie śledzie w awokado

40-50 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • Beczka śledzi filety z suszonymi pomidorami 550 g SEKO
  • 2 awokado
  • 1 czerwona cebula
  • ok. 100 g oliwek
  • 5 suszonych pomidrorów
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżki majonezu
  • czarny pieprz
  •   świeża bazylia

 

Sposób przygotowania:

 

Na początek przecinamy awokado na pół wzdłuż i wydłubujemy pestkę. Warto łyżeczką wydrążyć odrobinę większy otwór w awokado, aby zmieściło się więcej nadzienia.

Filety z suszonymi pomidorami kroimy w grubszą kostkę, następnie w bardzo drobną kostkę kroimy cebulę oraz suszone pomidory.

Oliwki kroimy w talarki oraz siekamy drobno bazylię. Tak przygotowane warzywa i ziołaumieszczamy w miseczce i dodajemy jogurt oraz majonez.

Całość dokładnie mieszamy i przyprawiamy pieprzem (najlepiej roztartym w moździerzu, aby wydobyć bardziej intensywny smak i aromat).

Tak przygotowane nadzienie wkładamy łyżeczką do awokado i przystrajamy bazylią.

 

wstecz