Sładniki:
Nadzienie:
Sposób przygotowania:
Ciasto parzone:
Do garnka wlewamy wodę, oliwę, dodajemy sól i gotujemy do wrzenia. Wsypujemy mąkę i cały czas mieszamy aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Zdejmujemy garnek z palnika i lekko studzimy masę. Wbijamy jajako pojedynczo, cały czas miksując (kolejne wbijamy wtedy, gdy ciasto połączy się już z poprzednim jajkiem. Ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy krążki na blaszkę wyłożoną papierem (ok.7 sztuk) Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temp (200 C góra i dół )i pieczemy około 20 minut.
Serek łączymy z jogurtem, dodajemy sól i pieprz. Cebulę drobno kroimy, dodajemy pokrojone mango, natkę chilli i łączymy.
Do schłodzonego koszyczka wkładamy suszonego pomidora, serek, pastę cebulową, na tym układamy koreczek śledziowy. Dekorujemy natką, roszponką i szczypiorem.