Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Kolorowy śledzik

Kolorowy śledzik

20-30 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • Filety śledziowe solone a’la  Matjas 250 g SEKO
  • 2 pieczone buraczki
  • 3 małe żółte pomidorki
  • 3 małe czerwone pomidorki
  • ½ szalotki

    sos:
  • łyżka majonezu
  • łyżka słodkiej śmietanki
  • świeżo mielony pieprz

dekoracja:

  • kiełki rzodkiewki
  • jadalne kwiaty np. bratki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Zaczynamy od przygotowania sosu. Mieszamy starannie majonez ze śmietanką.

2. Przygotowujemy salsę z pomidorów. Szalotkę drobno siekamy, pomidory kroimy w kostkę. Mieszamy.

3. Upieczone buraczki kroimy w cienkie plasterki i układamy na talerzu. Na buraczki wykładamy porcje sosu. Następnie układamy kawałki odsączonego oraz pokrojonego śledzia.

4. Na koniec dokładamy salsę z pomidorów oraz kiełki. Całość posypujemy pieprzem oraz dekorujemy ulubionymi  jadalnymi kwiatkami.

wstecz