Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Kolorowy śledzik

Kolorowy śledzik

30-40 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • Koreczki śledziowe w oleju 220 g SEKO
  • 2 ziemniaki
  • 1 ogórek zielony
  • pęczek rzodkiewki
  • 1 czerwona cebula
  • koperek
  • śmietana

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Umyte ziemniaki  gotujemy w mundurkach. Po ostudzeniu  kroimy w plastry.

2. Rzodkiewkę i cebulę kroimy w drobną kostkę.

3. Ogórka myjemy, ale nie obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż na długie cienkie plastry.

4. Odrobinę koperku siekamy i mieszany z 2 łyżkami śmietany.  Doprawiamy solą i pieprzem.

5. Odrobine przygotowanego sosu dajemy na spód talerza. Następnie układamy ziemniaki, plastry ogórka zwijamy w harmonijkę, całość posypujemy cebulą i rzodkiewką.

6. Na koniec układamy po dwa koreczki śledziowe w oleju.

7. Całość dekorujemy koperkiem.

wstecz