Logo Seko

Przepisy

Jajka faszerowane ze śledziem

Jajka faszerowane ze śledziem

30-40 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • około 100 g fileta ze śledzia - Beczka śledzi filety z suszonymi ziołami 550 g SEKO
  • około 180 g twarożku naturalnego
  • 4 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i pieprz do smaku
  • kiełki do podania

Sposób przygotowania:

Jajka obieramy, kroimy na pół i łyżeczką wyjmujemy żółtka.

Śledzia drobno siekamy - im drobniej tym lepiej.

Żółtka porządnie rozgniatamy widelcem.

W misce mieszamy razem żółtka, śledzia, twarożek i szczypiorek.

Doprawiwamy farsz do smaku solą i pieprzem.

Nakładamy farsz do połówek jajek.

Posypujemy wierzch kiełkami oraz odrobiną grubo mielonego pieprzu.

wstecz