Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Grillowane brzoskwinie z greckim farszem

Grillowane brzoskwinie z greckim farszem

10-20 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie RYBY PO GRECKU 500 g SEKO
  • 1/2 szklanki suchego makaronu Orzo
  • 4 duże brzoskwinie
  • 3 łyżki posiekanych orzechów laskowych
  • 1 łyżeczka mielonych płatków chili
  • Listki świeżych ziół do dekoracji np. oregano, tymianek, bazylia

PRZYGOTOWANIE:

  1. Brzoskwinie przekrawamy na pół, wyjmujemy pestki i wydrążamy nieco miąższu tworząc lekkie wgłębienia. Układamy je przekrojoną częścią na rozgrzanej patelni grillowej, posmarowanej odrobiną oleju. Brzoskwinie trzymamy na patelni około 3 minuty aż pojawią się na nich brązowe paseczki.
  2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
  3. Makaron łączymy z podzieloną na mniejsze kawałki rybą po grecku oraz pozostałym w opakowaniu sosem i warzywami. Dodajemy połowę przygotowanych orzechów oraz 1 łyżeczkę mielonych płatków chili.
  4. Zgrillowane połówki brzoskwiń wypełniamy przygotowanym farszem, obsypujemy orzechami oraz dekorujemy listkami świeżych ziół.

Liczba porcji: 8

Czas przygotowywania: 15 min.

wstecz