Składniki:
ciasto:
250 g mąki pszennej
125 ml wody
2 łyżki oleju
odrobina soli
mąka do oprószenia
dodatki:
2 opakowania Twojej rybki w sosie śmietanowym 100 g SEKO
1 czerwona cebula
1 czerwone słodkie jabłko
kilka marynowanych białych szparagów
czarnuszka
kiełki rzodkiewki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Przesiewamy mąkę, dodajemy do niej wodę, sól i olej, zagniatamy ciasto. Blat lub stolnicę oprószamy mąką, wykładamy ciasto, następnie rozwałkowujemy je na cienkie placki.
2. Gotowe placki przekładamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wykładamy śledzie, dodajemy cebulkę pokrojoną w piórka, szparagi w kawałeczkach i jabłko pokrojone w plasterki. Całość posypujemy czarnuszką i zapiekamy aż ciasto ładnie się zarumieni.
3. Podajemy posypane kiełkami rzodkiewki.