Czas na makrelę w innej odsłonie. Smakuje nie tylko jako ryba wędzona. Nasze filety z makreli przygotowaliśmy w zalewie octowej.
Filety z makreli ze skórą smażone w zalewie octowej. Zawiera cukier i substancje słodzące.Składniki: zalewa octowa 61% (woda, ocet spirytusowy, cukier palony, cukier, sól, regulator kwasowości: kwas mlekowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu; substancje słodzące: sacharyny, acesulfam K; ekstrakt kolendry, aromaty), filety z makreli ze skórą smażone 38% [filety z makreli (Scomber scombrus), mąka pszenna, olej rzepakowy], cebula marynowana (cebula, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas winowy, kwas jabłkowy; przeciwutleniacze: kwas askorbinowy, kwas cytrynowy). Produkt może zawierać: skorupiaki, jaja, gorczycę, soję, mleko i seler.
| Wartość odżywcza w 100 g produktu : | |
| Wartość energetyczna | 1141 kJ/275 kcal | 
| Tłuszcz | 22 g | 
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,2 g | 
| Węglowodany | 8,0 g | 
| W tym cukry | 2,7 g | 
| Białko | 10 g | 
| Sól | 1,6 g |