Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Egzotyczny półmisek

Egzotyczny półmisek

30-40 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • Śledzik na okrągło MSC z brzoskwinią i żurawiną 200 g SEKO
  • dojrzałe mango
  • jarmuż
  • pestki dyni
  • suszona żurawina
  • kilka ziaren owoca granatu
  • kukurydza z puszki

Sposób przygotowania:

Jarmuż myjemy, odcinamy stwardniałe części. Zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy w wodzie na 4 minuty. Następnie odcedzamy na sitku i suszymy na ściereczce kuchennej.

Filety śledziowe wykładamy na półmisek.

Mango obieramy i kroimy w plastry, a potem dodajemy kilka na półmisek.

Posypujemy pestkami dyni i suszoną żurawiną.

Dodajemy jarmuż i ziarna granatu oraz kukurydzę.

 

Przepis znajdziecie również na blogu „Z kuchni do kuchni”

wstecz