Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Chrupiące grzanki z awokado i śledziem

Chrupiące grzanki z awokado i śledziem

30-40 min
Średni
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • 1/2 ulubionego chleba pełnoziarnistego
  • 1 dojrzałe awokado
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 200 g z Beczka śledzi filety z olejem wiejskim SEKO 550 g
  • 2 ugotowane jajka
  • 4-5 ogórków konserwowych
  • 1 czerwona cebula
  • świeży koperek

Sposób przygotowania:

 

Chleb dzielimy na kromki.

Rozgrzewamy patelnię i podpiekamy  kromki chleba z każdej strony.

Awokado obieramy i przekładamy do miseczki.

Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i blendujemy na jednolitą masę. 

Jajko, cebulę i ogórki kroimy w plasterki, a filety śledziowe pokrój na mniejsze kawałki.

Grzanki smarujemy pastą z awokado.

Na górze układamy jajko, ogórek, kawałki śledzia oraz cebulę.

Całość posypujemy koperkiem.

wstecz