Logo Seko
PolskiAngielski

Przepisy

Bagietka ze śledziami i sosem tatarskim

Bagietka ze śledziami i sosem tatarskim

10-20 min
Łatwy
Zobacz produkt
Drukuj przepis

Składniki:

  • Rolmopsy marynowane w zalewie octowej 400 g SEKO

kanapka:

  • bagietka pszenna
  • ogórek kiszony
  • roszponka
  • czerwona cebula
  • czerwona papryka

sos tatarski:

  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebulka szalotka
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:


1. Ogórka i cebulkę drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Przekładamy do miseczki i łączymy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

2. Bagietkę nacinamy wzdłuż, nie przecinając pieczywa do końca.

3. Na dolną część bagietki nakładamy kolejno: sos tatarski, roszponkę, śledzie, ogórki kiszone, paprykę, czerwoną cebulę.

wstecz